Northcote

NZ Clothing Company

The existing c.1985 commercial building was originally a Carpet Showroom + Warehouse, our clients purchased the property in mid 2012. Their brief was to fit-out the first floor level as Administration Offices, Client Meeting + Showroom spaces. The ground level was refurbished as a large Warehouse area with associated Offices and staff facilities.

 The design solution for the first floor Administration Offices incorporated a directional lighting design which leads one through the various public and private spaces. Floating panels contain up lighting to provide reflected light and suspended track lighting provides directional lighting between the various spaces. The stair area was  fitted out with a metalwork screen + balustrade consisting of raw aluminium vertical blades installed between profile cut metal plates reflecting a “clothing zip”.

 Project completed late 2010.